Kto by si neželal mať svoj vlastný bazén v záhrade, kde si môžete oddýchnuť, schladiť sa a užiť si príjemné chvíle s najbližšími? Avšak, často sa nám môže zdať, že inštalácia bazéna je komplikovaný a časovo náročný proces. Našťastie, poznáme riešenie, ktoré šetrí váš čas, peňaženku a nervy. Sklolaminátové bazény. Prinášajú jedinečnú výhodu rýchlej a pomerne jednoduchej inštalácie, pričom ničím nezaostávajú kvalitou, práve naopak.

Ako prebieha samotná inštalácia a aké ďalšie faktory by ste mali zhodnotiť pri výbere bazéna?

Deň 1: Výkop a betónová platňa

Prvým krokom k vašej vlastnej oáze relaxu je výkop a vytvorenie betónovej platne. Deň č.1 je kľúčový, pretože sa vytvorí základ vášho budúceho bazéna.

Tento krok zahŕňa aj úpravu terénu a zabezpečenie rovnomerného podkladu pre bazén. Výkop sa musí vykonať presne podľa rozmerov a tvaru vášho bazéna. Po výkope nasleduje príprava betónovej platne, ktorá zabezpečí pevný a stabilný základ pre váš bazén. Betón sa aplikuje a vyhladí tak, aby bol povrch rovný a rovnomerný.

Deň 2: Inštalácia bazéna a technológie

Druhý deň sa stáva ešte zaujímavejším, pretože v tento deň prichádza samotný bazén. Dôležité je poznamenať, že sklolaminátové bazény majú výhodu byť bez spojov, čo znamená, že výrobca môže zabezpečiť kvalitu bez kompromisov.

Bazén sa dovezie na miesto, kde už čaká pripravený výkop. Tu nastupuje profesionálny tím (áno, napríklad my), ktorý ho do výkopu umiestni a zapojí technológiu podľa vášho výberu. Samotná inštalácia nie je len rýchla, ale aj presná, vďaka tomu, že sklolaminátové bazény majú špeciálne tvary a designy.

V tomto kroku sa tiež vykonáva spojenie bazéna so všetkými potrebnými technickými prvkami, ako sú čerpadlá a filtračné systémy. Tieto systémy sú nevyhnutné pre udržanie čistoty a kvality vody vo vašom bazéne.

V tento deň sa bazén tiež obsype suchým betónom a spraví sa betónový veniec z liateho betónu, čo zabezpečuje ešte väčšiu stabilitu a trvanlivosť vášho bazéna a zároveň sa napúšťa voda aby nevznikla deformácia bazéna. Voilá, bazén je hotový!

Deň 3: Prvé potešenie v bazéne

Ako vidíte, inštalácia sklolaminátového bazéna je skutočne rýchla záležitosť. Na tretí si ho už môžete začať užívať! Samozrejme, ešte vás čakajú posledné úpravy, ale v tomto štádiu je bazén pripravený na to, aby ste sa do neho pohodlne ponorili.

Pomocou tepelného čerpadla môžete okamžite ohriať vodu v bazéne na príjemnú teplotu, takže si môžete zaplávať a relaxovať v absolútnom komforte. Počas tohto dňa je tiež dôležité, aby ste sa oboznámili s technickými aspektmi vášho bazéna, ako sú ovládacie panely a filtračné systémy.

Deň 4: Vydláždite si cestu do raja

Štvrtý deň je venovaný dlažbe okolo vášho bazéna. Na trhu existuje široká škála bazénových dlažieb, z ktorých si môžete vybrať podľa svojich predstáv. Dlažba nielenže dodá vášmu bazénu estetický vzhľad, ale aj funkčnosť. Je tiež dôležitým prvkom, nakoľko zabezpečuje bezpečný chod okolo bazéna a prispieva k celkovému dizajnu vášho exteriéru.

V našej galérii nájdete inšpiráciu z realizácií od našich spokojných zákazníkov.

Sklolaminátové bazény: čo by ste mali vedieť pred inštaláciou

Sklolaminátové bazény sú dostupné v rôznych veľkostiach a tvaroch, čo vám umožňuje vybrať si ten, ktorý najlepšie vyhovuje vašim potrebám a priestoru v záhrade. Okrem toho majú sklolaminátové bazény výhodu v tom, že sú odolné voči poškodeniam a majú dlhú životnosť.

Údržba bazéna

Každý bazén vyžaduje pravidelnú údržbu, aby zostal čistý a bezpečný na používanie. To zahŕňa kontrolu chemických hodnôt vody, čistenie filtračného systému a odstraňovanie nečistôt z bazéna. Dôležité je mať na pamäti, že sklolaminátové bazény majú hladkú povrchovú úpravu, ktorá je odolná voči porastu rias, čo uľahčuje údržbu.

Bazénové príslušenstvo

Pre ešte väčší komfort a zážitok z bazéna môžete pridať rôzne doplnky a príslušenstvo, ako sú osvetlenie, protiprúdový systém a tepelné čerpadlo na ohrev vody. Tieto prvky môžu výrazne zlepšiť váš bazénový zážitok a urobiť ho ešte atraktívnejším.

Bazény na kľúč

Pre tých, ktorí majú konkrétne predstavy o tom, ako by mal ich bazén vyzerať a fungovať, ponúkame aj možnosť samostatného osadenia. Naša spoločnosť vám poskytne všetky potrebné informácie, ktoré potrebujete na to, aby ste svoj bazén osadili presne podľa vašich predstáv.

Jednotlivé modely bazénov sú dôkladne zdokumentované v PDF súboroch, ktoré nájdete v kolónkach jednotlivých modelov. Dodáme vám ich spolu s podrobnými informáciami o inštalácii.

Vďaka tejto flexibilite vám ponúkame priestor, aby ste svoj bazén prispôsobili vašim potrebám, štýlu a preferenciám.

Ultimátny relax vo vlastnom bazénea

S rýchlo inštalovaným sklolaminátovým bazénom v záhrade môžete konečne začať relaxovať a užívať si osvieženie kedykoľvek budete chcieť. Nezabudnite na bezpečnosť a starostlivosť o váš bazén, aby vám slúžil dlhé roky a prinášal vám radosť a oddych. Bazény sú príležitosťou na vytvorenie nezabudnuteľných rodinných chvíľ, osláv s priateľmi či aj individuálneho slastného relaxu, ktorý si zaslúžite.