Sklolaminátové bazény sa v posledných rokoch stávajú stále populárnejšou voľbou medzi majiteľmi bazénov. A niet sa čomu čudovať. Tieto typy bazénov sa vyznačujú výnimočnou kombináciou ceny a životnosti, ktorá ich robí šikovnou investíciou do vášho domova. Ak teda hľadáte bazén, ktorý vyzerádlhodobo skvele a nevyžaduje neustálu údržbu, sklolaminát je pre vás ideálnou voľbou.

Aké sú hlavné benefity tohto materiálu?

Jednou z najväčších výhod sklolaminátových bazénov je ich cenová dostupnosť. V porovnaní s tradičnými bazénmi vyrobenými z betónu alebo dlaždice, sklolaminátové bazény sú značne cenovo prístupnejšie. Ako to? Materiály použité pri výrobe sklolaminátových bazénov sú totiž lacnejšie a ich inštalácia je rýchlejšia, čo vedie k celkovému zníženiu nákladov.

Okrem atraktívnej ceny sa tento materiál vyznačuje aj vysokou životnosťou. Sklolaminát je extrémne odolný voči vonkajším vplyvom, vrátane poveternostných podmienok či chemických činidiel v bazéne. A teda bez ohľadu na horúce dni alebo mrazivé zimy, povrch týchto bazénov zostáva pevný a bez mikrotrhlín. Ďalším benefitom je to, že sú vyrábané bez zvarov a spojov, čo im umožňuje vytvárať celistvý povrch. Tento faktor zabezpečuje, že bazén bude mať hladký a rovnomerný povrch bez nerovností a možnosti úniku vody.

V skratke povedané – váš bazén vydrží dlhé roky bez nutnosti drahých opráv.

Estetické výhody

Hladký povrch sklolaminátu dáva bazénu elegantný a luxusný vzhľad, ktorý dodá nový šmrnc vášmu domovu. Tento dizajn je nesmrteľný, a tak sa nemusíte báť, že ďalšiu sezónu už nebude trendy.

Sklolaminátové bazény nájdete v širokej škále farieb a vzorov, takže si môžete vybrať ten, ktorý najlepšie zapadá do vášho exteriéru a prispôsobí sa vašim konkrétnym potrebám.

Bazény z tohto trváceho materiálu sú navrhnuté tak, aby odolávali škodlivému UV žiareniu. Vďaka tomu farby bazéna ostanú zachované a nevybledne ani pri dlhodobom vystavení slnečným lúčom.

Osadenie bazénov a údržba

Zabudnite na litre potu, ktoré zvyčajne stojí údržba bazénov. Sklolaminát je menej náročný v porovnaní s inými typmi bazénov. Jeho hladký povrch umožňuje ľahké čistenie a odstránenie nečistôt. Navyše, je odolný voči výskytu rias a iných mikroorganizmov, čo zjednodušuje pravidelné udržiavanie čistoty v bazéne.

Sklolaminátové bazény sa dodávajú ako hotové jednotky, ktoré je potrebné iba správne nainštalovať, a teda stavebná príprava je veľmi jednoduchá a časovo efektívna. Sú vybavené zabudovanými schodíkmi, čo zabezpečuje pohodlný prístup do bazéna.

Zaujímavosťou je, že sklolaminát sa používa nielen pri výrobe bazénov, ale aj v iných odvetviach ako výroba jachtových komponentov, dielov pre lietadlá a podobne. Táto široká škála využitia sklolaminátu svedčí o jeho spoľahlivosti a trvanlivosti ako materiálu.

Dokonalý bazén bez kompromisov

Kto je váš výrobca bazénov je dôležité. Ak chcete zvoliť čo najekologickejšiu alternatívu a podporiť zároveň lokálnu produkciu, označenie slovenská výroba by malo figurovať na vašom novom bazéne. Pri sklolamináte môžete vy sami zvoliť farby bazéna, veľkosť, typ schodíkov, aké bazénové príslušenstvo bude obsahovať, či nainštalujete protiprúd, tepelné čerpadlo a podobne. Načo robiť kompromisy, keď sa vám ponúka perfektný bazén tak, ako si ho vy predstavujete?

Vďaka sklolaminátovému bazénu sa vaša záhrada stane harmonickým zákutím a miestom neustáleho dobrodružstva. Otvára vám dvere do sveta, kde sa môžete nechať unášať vlnami zábavy a relaxácie. Pripravte sa tak na leto plné pohody a fantastických momentov, pretože s týmto bazénom sa vám splní sen o dokonalom útočisku bez nutnosti trávenia hodín nad jeho údržbou.